Image

Volwassencoaching

Je kunt allerlei redenen hebben om gebruik te maken van een volwassencoach. Dit kan te maken hebben met psychische, emotionele of lichamelijke klachten. Ben je niet meer in balans, loop je vast en kun je moeilijk loslaten dan kan volwassencoaching mogelijk een uitkomst bieden. Volwassencoaching kan ook ingezet worden in situaties van (v)echtscheidingen. Dit kan bijvoorbeeld ter voorbereiding op de gesprekken ouderbemiddeling of juist als tijdens deze gesprekken wordt geconstateerd dat er nog veel persoonlijke problematieken spelen.

Onderstaande methodes kunnen wij onder andere inzetten afhankelijk van de situatie:

ACTief in beeld bestaat uit een mix van:

  • ACT therapie
  • Beeldende therapeutische werkvormen
  • Metaforen
  • Geleide fantasieën.

De coaching is aangepast aan de persoon en zodoende maatwerk.

Visie van ACT: Deze is gericht op het vergroten van de psychologische flexibiliteit van mensen.

“Als je in staat bent om op een flexibele manier om te gaan met wat je denkt, voelt en ervaart, dan ben je volgens de ACT therapie eigenlijk al precies waar je moet zijn.” Hierdoor krijgen psychische klachten voldoende bestaansrecht.

Beeldende (therapeutische) werkvormen:

Door hiermee te werken stimuleert dit je creativiteit in doen en denken. Tevens wordt een veranderingsproces in gang gezet in je emoties, gedachten en gedrag.

Voor de beeldende (therapeutische) werkvormen hoef je niet te kunnen tekenen of een kunstenaar te zijn!

TA (transactionele analyse):

De TA onderscheidt 3 ego-posities die in elke persoon verenigd zijn: de ouder, de volwassene en het kind. Via deze posities kan er een wederzijdse communicatie plaatsvinden. Binnen een (v) echtscheiding kun je door middel van de TA zien vanuit welke positie de ouder communiceert en worden ze gecoacht om vanuit een complementaire transactie te communiceren. Zo wordt er gerealiseerd dat ouders weer vanuit de positie van de "volwassenen" met elkaar gaan communiceren. Ze kunnen dan vanuit de positieve intentie ook durven te benoemen ( vanuit gevoel ) wat de ander met hem / haar doet.

Image

Home     Ouderschapsreorganisatie   Info    Werken bij het aXiehuis   Contact

Openingstijden maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur