Image

Verwijsindex

Ook het aXiehuis is volgens de jeugdwet verplicht om deel te nemen aan de verwijsindex.

De Verwijsindex is een ICT systeem waarin hulpverleners en andere professionals de persoonsgegevens van de jongeren (tot 23 jaar) indien nodig registreren. Deze registratie bevat geen inhoudelijke informatie. Duidelijk wordt dan welke andere hulpverlener zich mogelijk ook actief met jullie situatie bezig houdt. Het zorgt ervoor dat hulpverleners elkaar snel weten te vinden.

Hoe werkt de verwijsindex risicojongeren? Een hulpverlener zet alleen algemene informatie over jou in de verwijsindex (zoals je bsn) en zijn eigen contactgegevens (naam en telefoonnummer). Zodra een andere hulpverlener dat ook doet krijgen wij beiden een e-mail. Vanaf dat moment kunnen we elkaar bellen om te overleggen hoe we jullie het beste kunnen helpen. In de verwijsindex staat niet waarom een hulpverlener contact met jullie heeft. Jullie hulpvraag is dus niet zichtbaar in het systeem.

Om dit bovenstaande te verduidelijken heeft de verwijsindex.tv een filmpje gemaakt, dit kun je bekijken door op onderstaande link te klikken.

Filmpje over de verwijsindex

Regio Parkstad heeft twee folders ontwikkeld. Deze kunnen jullie hier downloaden:

Folder voor jongeren over de verwijsindex

Folder voor ouders over de verwijsindex

Image

Home     Ouderschapsreorganisatie   Info    Werken bij het aXiehuis   Contact

Openingstijden maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur