Verwijsindex

Ook het aXiehuis is volgens de jeugdwet verplicht om deel te nemen aan de verwijsindex.

De Verwijsindex is een ICT systeem waarin hulpverleners en andere professionals de persoonsgegevens registreren van de jongeren (tot 23 jaar).
Deze registratie bevat geen inhoudelijke informatie. Duidelijk wordt dan welke andere hulpverlener zich mogelijk ook actief met jullie situatie bezig houdt. Het zorgt ervoor dat hulpverleners elkaar snel weten te vinden.

Hoe werkt de verwijsindex risicojongeren? Een hulpverlener zet alleen algemene informatie over jou in de verwijsindex (zoals je bsn) en zijn eigen contactgegevens (naam en telefoonnummer).
Zodra een andere hulpverlener dat ook doet krijgen wij beiden een email. Vanaf dat moment kunnen we elkaar bellen om  te overleggen hoe we jullie het beste kunnen helpen.
In de verwijsindex staat niet waarom een hulpverlener contact met jullie heeft. Jullie vraag of het probleem is dus niet zichtbaar in het systeem.

Om dit bovenstaande te verduidelijken heeft de verwijsindex tv een filmpje gemaakt, dit kun je bekijken door op onderstaande link te klikken.

Filmpje over de verwijsindex

Regio Parkstad twee folders ontwikkeld. Deze kunnen jullie hier downloaden:

Folder voor jongeren over de verwijsindex

Folder voor ouders over de verwijsindex