Info aXiehuis

Waarom de naam aXiehuis?
Eigenlijk heel simpel: daar waar oplossingen nodig zijn is aXie nodig. Een laagdrempelige, oplossingsgerichte aanpak Niet veel poespas, gewoon doen. Tijd voor aXie!

Voor de naam aXiehuis is gekozen aangezien we een onderdeel zijn van het bedrijf aXnaga.

aXiehuis als overdrachtsplek
In sommige gevallen kan het moeilijk zijn om een geschikte plek te vinden waar ex-partners elkaar niet hoeven tegen te komen bij het brengen en halen van de kinderen. Het aXiehuis is een veilige plek, waar de overdracht van je kind kan plaatsvinden.

 

puk  muk2

 

Uitleg begrippen

  • Begeleide Omgangsregeling:
    Een begeleide omgangsregeling houdt in dat er een begeleider aanwezig is bij de omgangsregeling. De rol van deze begeleider kan variëren afhankelijk van de situatie op dat moment. Zo kan de begeleider bijvoorbeeld bij de opstart een actievere rol pakken t.b.v. het contactherstel of op de achtergrond blijven en observeren.  
  • Zelfstandige omgangsregeling:
    Het doel waar naartoe gewerkt wordt; beide ouders kunnen de omgangsregeling zelf vormgeven. Om dit te realiseren kunnen we ook naast de omgangsbegeleiding ook omgangsbemiddeling en/of mediation inzetten.
  • Omgangsbemiddeling:
    Omgangsbemiddeling is een manier om samen tot een oplossing te komen als men er onderling niet uit komt. De omgangsbemiddeling heeft ook als doel de communicatie tussen beide ouders te verbeteren. Dit heeft mogelijk ook weer een positieve invloed op de onderlinge relaties, zo ook met die van de kinderen.